Är du COOPian?

(Namnen i den här texten kommer redigeras för att skydda personerna från eventuella påhopp)

Så var det dags igen. Stockholmarna har dock slagit sina "kloka" (?) huvuden ihop och döpt om jippot till På rätt kurs istället för Det stora lyftet. Båtar istället för luftballonger. För hur jäkla mycket kan en ballong lyfta egentligen? Bra där! Iväg till Jönköping bar det. 10 konsumarbetare och två bilar blir fem i varje kärra. En "vuxenbil" med chefen som chaufför och en "ungdomsbil" med Ninaåkpåegenriskgalning som första styrman- kvinna. I sammanhang som dessa räknas jag fortfarande som ungdom och hamnade således i den livsfarliga bilen. Ninni körde bilen och sidan om henne satt Steffe (eftersom han skrek SHOTGUN!). I bakre delen av åket satt Mirre, Malle och jag. Aningen hopklämda med högklackat, långkjolat och parfymerade till tänderna. Mysigt!

Jag känner att jag tar ut händelserna i förskott... Dagen började ju trots allt inte i bilen utan på Konsum-Högaborg där vi skulle samlas. Sist jag hade samling gick jag på dagis. Men hit hör inte saken. En Ipren och en 60öres glasflaska med Ramlösa senare stod hela gardet samlat på lagret för att äta bananer och gosa lite. Alla utom Ninni. För dem som inte vet är hon och jag träningspolare och Ninni har inte kommit i tid till ett enda träningspass på fyra månader! Det kom därför inte som någon större surprise att denna molniga dag inte var något undantag. Lite mer gos och fnitter senare orkade "vuxenbilen" inte vänta längre. De drog, med försmädliga leenden på läpparna, kosan mot Jönköping. "Hehe... får se om ungdomarna hittar rätt motorväg utan oss". Självklart, vi hade ju Malle med Iphonen med oss! Gör-bra! Iphone med GPS och hela skiten hade hon, men ingen plattång i handväskan... och hon kallar sig själv frisör!!!
Nåväl, Ninni dök så småningom upp och vi tryckte in oss i bilen. Rätt ut i helvetet! Ninni kör bil som tagen ur Gökboet i vanliga fall. Idag var hon stressad och ville hinna ikapp chefen så vi kunde race'a. Utanpå det skulle hon äta frukost i bilen och ta av sig jackan och fixa läppglanset och prata i mobilen och... livförsäkring någon?
Efter allt för få mil körde vi om "vuxenbilen". Ninni kände sig lite nöjdare och saktade ner farten till 140km/h. Efter ett tag började hon skruva lite besvärat på sig. Steffe frågade:
- Börjar du bli lite varm?
- Ja! Känner du det oxå?
- Nej, för jag har stängt av min stolsvärme!

Resten av färden roade Steffe sig med att trycka på Ninnis stolsvärmeknapp så fort hon lade nytt läppglans eller tittade på bellydance i sin Iphone. När hon plötsligt fick för sig att demonstrera dansen själv började vi fundera över om vi skulle ringa våra nära och kära för att säga adjö. Malle räknade ut i sin Iphone, att om däcken skulle flyga av skulle det ta oss 22 timmar att gå till Jönköping. Bra att veta…

Efter fikapaus i Ljungby där Helhel glömde låsa dörren till toaletten och Tomtom blev liknad vid Bruce Willis, ”åkte” vi vidare. Ninni åt korv med bröd och bad Steffe styra åt henne så länge. Varför inte!? Vi var framme klockan tre och blev försedda med streckkod. Den skulle man nåla fast i tröjan så de skulle kunna identifiera liken vid eventuell katastrof. Stockholmarna har tänkt till igen!

Innanför entrén stod en stackars Idolkille och sjöng. Ingen lyssnade. Vi hade bara ögon för baguetterna som låg framdukade till minglet. Vi minglade jäkligt länge! Inget bubbel fick vi heller, men ont i fötterna. Malle fördrev tiden genom att mobba en stackars dvärg och Mirre letade ragg.

När klockan började närma sig fyra vallades vi mot ingången till stora salen. När dörrarna öppnades fick jag ännu en dagisflashback då alla stormade in och armbågade varandra värre än amerikanska fotbollsspelare. VI SKA HA ETT BORD!!! Vi fick ett bord. Skitbra!Sedan började snacket. Personligt kundbemötande blabla… frontade hyllor blabla… marknadsandelar blablabla… ner med ICA och CityGross… Lidl går minus (haha)… etcetcetc. Vi lekte hänga gubbe och åt Konsumbananer (som förmodligen var inhandlade på Lidl) i ca tre timmar innan han komikern från TV kom upp på scen. Det var kul! Sedan blev det ännu mera kul när vi fick bubbel i bensträckarpausen! Jag smög till mig två bubbel. Tillhörde ju trots allt ungdomsbilen så lite oansvarig fick jag ju vara för att hålla skenet uppe.

Buffé! Maten var rasande god. Vinet satt ännu bättre och sedan kom Orup. Gamla Orup med silverskorna. Ännu mera dagisflashbacks! Magaluf där de hellre blir jagade av vargar när det regnar i Stockholm där jag är född och har min familj. Dansade och fotade innan vi begav oss hemåt. Malle som skrutit om att hon hade vägen i sin Iphone sov. Men vi hittade ändå. Fick ju Lasse i bilen eftersom han också skulle bli släppt i allas vårat Bårslöv. Mirre fick åka vuxenbilen med Chefen, Tomtom, Helhel och Karre.

 Färden hemåt blev minst lika hissnande och från och med idag värdesätter jag mitt liv mycket mer!


Vår, vare sig det vill eller inte!

Solen skiner så därför är det vår nu. Så har jag bestämt.
Jag vill dricka drinkar och äta pasta med några vänner under solen på terassen. Så vill jag göra.
Istället sitter jag själv efter att ha städat, tränat och borstat bort halva hunden. Ska ut i min soliga snöträdgård och klippa ner granen. Bättre sent än aldrig? Den har ju varit översnöad tills nu. Nu när våren kommit. Så ska jag göra.

Lycka är när påskliljorna börjar titta fram under mina små träd på framsidan.


Mindre än 20 dagar kvar!

Åååå, min lycka är gjord om arton dagar! Underbara New Moon kommer på DVD och kanske trailern till Eclipse. Sigh! Vad vore världen utan Stephenie Meyer? Hur fördrev jag tiden innan henne?

Idag har jag gått långrundan med lillan. Så alla twilightklippen på youtube var berättigade, tycker jag. Måste ju göra någonting för att fördriva tiden innan jobb. Konsum... why art thou still here?
Har åtminstonde gröna skjortor nu istället för röda! Yeay!

P.S. Mina Twilight-prylar har kommit!!! Wooohooo!!!


Möhippa

Mö + hippa ? Que?
Hade försenad möhippa för min vän som gifte sig bakom min rygg i tidigare inlägg. Resultatet blev bra men inte som planerat. Sjukdom, väder och dubbelbokning satte käppar i hjulet. Utöver amning och det skrämmande faktat om stockar i tudorna. Hu jeda maj! Allt som allt var det väldigt trevligt i lagom tempo. Emma fälde barn, enligt tradition, och vi hade nästan ihjäl bruden med hjälp av födobrist. Men så brukar det väl vara?
Vi åkte skridskor, badade, åt och sedan fick jag tyvär lämna. De skulle sedan vidare till stan och avsluta med middag i Lund etc. Synd jag var tvungen att köra hem till Stefans kalas. Yepp, det var jag som stod för dubbelbokandet. Bra dag i alla fall.

Visste ni att "i dag" inte ska skrivas idag utan just i dag??? Who knew?


RSS 2.0