Vänlig och välvårdad

Igår fyllde jag ett år närmare 30. Det var en dag som alla andra, förutom att jag fick frukost på sängen och fina presenter av sötesambo. Mamma och pappa kom förbi på kvällen med marrängswiss. MUMS! Bra dag, med andra ord, trots förkylning. Tog ledigt idag för det tycks bara bli värre. Känns som om jag går omkring med huvudet fullt av bomullsbollar. Allt blir liksom skumt och luddigt, också hör jag dåligt. Rätt spännande. Kan tänka mig att det känns typ såhär att vara lagom hög. Kan ju i och för sig bero på överkonsumtion av nässpray...

Mamma var precis här och hjälpte mig tvätta såret på Winstons kind. Nu tittar jag på Navy CIS och väntar på sambo. Han sparkar boll i Hyllinge (Helsingborgs efterblivne kusin från landet).
Fick veta varför S är tillsammans med mig häromdagn. Jag frågade. Det är för att jag är "vänlig och välvårdad". Romantinskt? Njee.... tåls att diskutera.


Inavel

Om "folk" hade slutat prara sig med sina kusiner hade de kanske inte fått psykiskt störda barn som sedan springer runder och bränner kaniner och slår ner gamla damer på parkeringar!!!

Tågporr

Idag höll jag på att implodera. Tyvär är jag inte särskillt bra på att återberätta roliga händelser, men det får bära eller brista.
Jag gick på 16:22 tåget från Lund till Helsingborg. Det var smockfullt med folk, som vanligt vid den tiden på eftermiddagen. Min klasskompis fick plats i den första tågvagnen men jag fick leta vidare i nästa. Vissa tågvagnar är mindre än de andra och innehåller bara fyra "fyrsitsar". Ni vet sådana där säten där man sitter fyra stycken, två och två mitt emot varandra. I en sådan vagn fick jag plats inne vid fönstret. Mitt emot mig satt en ung tjej och tittade ut. Sidanom henne satt en äldre dam och lyssnade på ljudbok i sin Ipod. Mitt emot henne och sidan om mig satt en annan ung tjej och läste sin bok. (Fyrvaktaren av Läckberg f.ö.) Det första jag lade märke till när jag klättrade in till den lediga platsen var att damens ljudbok hördes klart och tydligt i vagnen, fastän hon hade hörlurar i. Min tanke gick till tjejen med Läckberg. Måste vara jobbigt att försöka läsa sin egen bok när man hör en ljudbok i bakgrunden. Nåväl, tänkte jag. Det lär ju inte störa mig eftersom jag ändå tänker lyssna på musik. Jag skulle precis trycka in hölurarna i öronen när jag tyckte att jag kände igen damens ljudbok. Kan jag ha läst den själv? Hon rörde vid ärret på hans panna.... han ryggade tillbaka och lade armen över ögonen... hon väntade tills hon trodde han somnat och reste sig för att gå... Jag lade ifrån mig lurarna för att lyssna efter vilken bok det kunde tänkas vara. Det var då det började bli pinsamt. Eller sjukt roligt, vilket som. Han lade armarna om henne, knäppte upp den översta knappen i hennes blus... Oooops! Alla tre vände sig exakt samtidigt bort ifrån den lilla damen, rodnade och gjorde allt för att inte börja skratta. Han kysste den nakna huden... Det gick inte att hålla sig. Nervöst fnitter bröt ut i vagnen och tjejen med boken gjorde den hjältemodiga insatsen. "Ursäkta mig, det måste vara något fel på din spelare. Det hörs utåt... lite jobbigt att läsa när det hörs..." "Nej men ooo! utbrast damen. Det kan ju inte vara så roligt för er att sitta och lyssna på"!
JO MAN! Asroligt!!! Högröd i ansiktet undvek jag tjejen mittemots blick. Hon tycktes ha samma problem som mig. Det krävdes all min självbehärskning för att inte skratta rakt ut. Hela resan på 25 minuter höll jag på att storkna. Den lilla damen fortsatte lyssna på sin Ipod och tyckte tydligen inte det var lika pinsamt som vi andra. Som tur är. Det var magiskt! Jag både hoppas och bävar för att det någonsin kommer hända igen. Kan man annat än älska pendeltåg? 


"duktiga" jag

Min hjärna är som en jävla djungel där saker och ting kommer in, går vilse, blir psykiskt stört och kommer ut igen på helt fel ställe och plats.

I början av terminen skulle jag vara duktig och beställa hem studiematerial i god tid. Detta var i januari. I denna delkursen fick vi en uppgifta att läsa och skriftligt sammanfatta en bok. En vecka innan deadline gick jag till biblioteket för att låna boken. Fanns inte inne. Beställde den från Rydebäck. Tänkte: det kan ju inte ta så lång tid! Typ två, max tre, dagar. Det faktum att det var påskvecka hade inte slagit mig. Ett par dagar efter deadline fick jag boken. Nu, två veckor för sent, är uppgiften fortfarande inte klar.
Letade efter ett armband i förrgår. Jag har mina smycken i bokhyllan. (fråga mig inte varför) Tänkte "Varför ligger min skolbok här inne?! Säkert Stefan som flyttat runder den" *arg* Jag tar upp boken och precis en nanosekund senare kommer det psykiskt störda ut ur djungeln. "Visst fan! Jag var ju DUKTIG i början av terminen och beställde hem bokfan! Jag har legat efter med uppgiften helt i onödan."

Vad är det för vits med att vara duktig när man glömmer bort att man är det?


Nu är jag sådär dålig igen.

Trots löfte to self ligger jag nu efter i skolan. Tills igår skulle jag läst och skriftligt redovisat en bok. Jag har inte ens fått hem boken. Idag fick jag ett mail om att den landat på Helsingborgs bibliotek. Blir tufft att läsa två hela böcker och tre tjocka häften på två dagar samtidigt som jag både har lektioner och jobbar på Konsum. Dessutom läser jag mina engelska Twilight-böcker som gulleStefan gav mig i present. Tyvärr prioriterar jag lite dåligt när det gäller valet av läsning. Eclipse - Sälja och Välja?? Hmm... läste ett häfte i morse. Blir väl ett till efter dubbelpasset på Nautilus ikväll.
Solen skiner så nu ska jag ut med lillan. Sedan bussen till träningen. Stefan ska på bisittning, men det är ett helt annat kapitel. Bajbaj


RSS 2.0