Min pojkvän blev en grottmänniska

Vi har bott i huset i ca ett halvår. Först strulade tapeterna, sedan fick vi inbrott. Efter det rök tvättmaskinen inte långt före kylskåpets undergång. Chelsie blev sjuk vid två olika tillfällen och jag är tydligen missbildad och måste gå till en naprapat en gång i veckan. Igår blev vi påkörda, och min sambo tappade alla mänskliga sinnen och spärrar. "VAD HAR JAG GJORT FÖR FEL!!! JAG MÅSTE BLI STRAFFAD FÖR NÅGONTING!!!" Stackaren. Det finns många liknelser som skulle kunna beskriva hans utseende just då. Men med risk för att såra hans känslor om han läser detta...

Nu sitter jag i skuggan, eftersom jag inte får sola med mina nyinförskaffade eksem, och skriver blogg i vår blomstrande trädgård. Tänk så många som har det sämre ändå. Så många som önskat att de ens hade ett hem att få inbrott i...


Dagen Efter

Midsommarafton förlöpte oroväckande smärtfritt. Inget direkt fylle, ingen knottkonfrontation runt lägerelden och ingen balongdans. En ganska sansad kväll med andra ord. Stången blev sned, men det var det ju ingen som märkte efter andra snapsvisan. Dans kring stången blev det såklart. Men ack vad klandervärt. Hur lågt har vi sjunkit när en hel drös traditionsföljande vuxna har GLÖMT midsommarsångerna??? "Så göra vi när vi tvättar våra kläder...." Jaha? Sen då??? Raketen och de små grodorna (är inte det egentligen en julvisa?) utan öron och svansar blev av i alla fall. Väl det, så den nya Bolmsö-generationen också får en dräglig uppväxt.


Idag  är det grill-lördagen. Dagen vi enligt tradition ligger bakis till 11 och sedan går tipsrunda innan alla fikastunder och den slutliga grillningen. Kanske blir det kanotpaddling. Eller inte "kanske", det BLIR kanotpaddling. Annars bryter stackars Stefan ihop. Han badade för övrigt igår. Efter snapsarna naturligtvis. Dessutom fick han pappa med sig. Kryss i taket. Hehe... Ska trycka ut fotot och sätta upp på jobb. Nu är det nog strax dags för frukost.


Frukost, nickelspel och lottskrap avklarat. Inte ett rött öra.


Dagen D

En god natts sömn och två cider senare. Nu sitter jag i underslafen och har precis rakat benen. Smooth... Ska ha en av mina nya klänningar senare men väntar med att byta om. Jag håller mig på rummet ett tag till. Köket, framför allt, är en riskzon just nu. Ett uppdykande där kan innebära att man måste hjälpa till. Inte för att min hjälp uppskattas särskilt mycket. Vid midsommarstång-skapandet fattades två kransar. Jag offrade min vilostund i solen och gav mig ut på kransjakt. Hittade en alldeles utmärkt lösning på problemet med hjälp av en eke-snara och lite tråd. Se upp McGyver, för här kommer jag! Mitt mästerverk fick inte den beundran det förtjänade och det slutade med två onödigt symetriska björkkransar. Pyttsan! Vad vore  Picasso utan asymmetri??? Nåväl, jag håller mig hur som helst undan.


Mitt uppdrag har misslyckats. Mamma skickade Stefan som sändebud. "Hjälp till att laga mat"! Jag får väl koka några ägg eller någonting. Cs senare. Hej så länge!


Det är slöseri att äta jordgubbar på midsommar. När man väl når det stadiet under kvällen är man så glad i hågen att man bara trycker dem i sig utan att direkt lägga märke till dem.  Förfärligt. Det borde möbleras om i ordningen. Först äter vi jordgubbar. SEDAN snapsar vi. Ny tradition, mina damer och herrar. Learn to live with it!


Sofistikerad lägereldskonferens

Kan du föreställa dig fyra skånepågar och mig runt en lägereld på Bolmsö? Klockan är 23,00 och knotten börjar förrädiskt stillsamt smyga sig på. Det är dagen innan midsommar och det är fortfarande ljust ute. Som seden sig faller har det konsumerats mer än en öl/cider/glas vin under dagen och alla är glada i hågen. Vad är det mest logiska samtalsämnet i en situation som denna? Smällkorvar. Eller rättare sagt, hur stor chansen på att patentera smällkorven egentligen är. Framtidens matvanor består nämligen av syntetiska småkakor som smäller av i ens hand beroende på vilka behov man har. Är man laktosintolerant och sugen på en korv, då poppar det bara upp en i näven på dig. Som en smällkorv. Diskussionen började naturligtvis inte fullt så utflippat. Om jag ska vara ärlig minns jag inte alls hur den började. Men det hade med de kolnande dennis-korvarna på elden att göra. Jag vill minnas att Dogge Dogelito hade ett finger med i spelet. Att äta en korv Dogge-style. Mycket roligt, åtminstone för stunden. Det kan kommas fram till en hel del intressanta saker under rådande omständigheter. Det är nog just det som är charmen med det här stället. Och anledningen till att vi alla återkommer, år efter år. Till samma stuga, mitt i vårt dricksvattens sjö.


Klänning-feber

Jag har fyra nya klänningar, och jag är lycklig. :D

Busy Day

Idag gick jag upp vid nio-tiden eftersom kylskåpskillen skulle komma och laga kylen. Den är trasig och fryser all maten. Ingen hit. Det gick inte att laga den naturligtvis, så det blir väl till att köpa ny kyl. Jag gjorde mig i ordning ( gjorde ve maj) och ringde för att avboka min massage. Mamma har nämligen blivit invalid så jag var tvungen att köra bort till henne istället. Hon har ont i ryggen av okänd anledning och kan inte resa sig från sängen. Gav henne frukost och hjälpte till med värmedynor och dylikt innan jag gick hem och tittade lite på Benjamin Button. Vid tolv körde jag Stefan till jobb och åkte sedan till OJ för att köpa jäst. Det var lite pinsamt eftersom jag var omringad av Konsum-kunder när jag stod i kön. "Vad fan gör du i en ICA-butik?" tycktes de tänka. Nåväl, jag traskade vidare till systemet för att inhandla cider och Jäger till helgen. Efter det körde jag hem och tvättade bilen på vägen. Varför inte, liksom? Väl hemma gav jag mig på den icke valfritt inköpta bröd-mixen. Tillsätt bara jäst och vatten. Degen ska jäsa i två omgångar, 30 minuter vardera. Sedan ska den stå i ugnen i 40 minuter. Helt fantastiskt! Ett mix-bröd som tar hela dagen att baka. Under första jäsningsperioden gjorde jag rent till Loppan och Lojsan. När det var klart var allt strö och hö slut så jag var tvungen att storma iväg till Rycketofta för att köpa mer. Passade på att inhandla Chelsies Royal Canin, som fantastiskt nog lyckats öka i pris med ytterligare hundra spänn. Körde hem igen och knådade till två limpor. Under andra jäsnings-prosseduren gjorde jag rent i de återstående två burarna och städade upp i köket. Nu har jag ställt in limporna i ugnen och fördriver tiden med att skriva detta inlägg för andra gången. Eftersom jävla skitinlägget försvann första gången jag sparade det. Naturligtvis blev inte detta lika bra som det första. Suck. När brödet är klart ska jag baka hallonmuffins. Sedan ska jag handla till midsommar både för mig och mamma. Syrran får hjälpa mig. Efter det ska jag packa, städa, fixa fötterna i mitt sprajlans nya fotbad och gå långrundan med Chelsie. Husse är ju inte hemma förrän kl 23.30 så en annan får ju fixa med allt. Tanken är ju att vi ska komma iväg till Bolmsö så tidigt som möjligt imorgonbitti. Om vi orkar bogsera ner mamma till bilen vill säga.
För övrigt har en ny klänning på mig idag. Hej då!


Gnällig sambo.

Vad vore livet utan dessa karlar? Lugnt och fridfullt? Städat och rent? Fritt från fislukt och rapljud? Ja... underbart! Man hade fått bestämma över fjärren, bre ut sig i soffan och det hade funnits snacks kvar längre än i två minuter. Man hade sluppt ligga och balansera på sängkanten på nätterna. Ååå... haleluja! Tänk att slippa höra "ååå ääälskling, ja vill ha piiizzaaaa!" varenda helg och vardag. Alla kilon man skulle gå ner! Alla pengar man skulle spara! All bortslösad tid man skulle göra vettig!!! Nåja... nu är det ju som det är. De kan ju faktiskt vara ganska fina att titta på, och bra att ha när det trycker på. Om ni förstår vad jag menar? Dessutom har de ju sina fina stunder. De där stunderna man får kill i håret på morgonen innan de åker till jobb, eller kommer hem från jobb med rosor. Oh well. Det går nog att stå ut med soffpotatisarna ändå, om man tänker efter. :)




Leveransklar

Idag fick jag min GG-box. 3-5 arbetsdagar? I Don't think so... Snarare 3-5 arbetsveckor. Så dags! Nu har jag ju kommit över Starshollow. Nu vill jag ha Forks. Typiskt...

        

PartyLite

Vissa människor har något jag aldrig kommer få. De har en förmåga att skita fullständigt i vad andra tycker om dem. Jag önskar jag hade samma egenskap. Idag hade jag PartyLite-möte hemma hos mig. Vi fick i uppdrag att ringa så många som möjligt under 20 minuter och boka in så många nya visningar vi kunde. Fy fan. Jag avskyr att klänga på folk sådär. Främlingar framförallt. Jag ringde en kollega och min mamma sedan fick jag ta till största kraftansträngningen för att ringa det sista samtalet. Jag ringde en kvinna jag pratat med utanför Väla. För ett par veckor sedan var jag nämligen medsläpad till Ödåkra för att rekrytera värdinnor. Haffa icke ont anande offer utanför systembolaget. Det var asjobbigt. Vem är jag till att attackera oskyldiga kvinnor under deras fritid? Min ledare är min raka motsats och kastade sig över varenda sate som kom inom en femmeters radie. Jag önskar jag var sådan. Likgiltig liksom. Som tur var svarade hon inte i telefonen. Tur för henne, men mest för mig. Vad skulle jag ha sagt? "ööööhm, haj... jo ja e hon du mötte utanför Väla... vill'ru ha en visning ellår?" Tror inte det. Nåväl, jag fick två visningar, kollegan och mamma, och blev belönad med tre dofttvålar. Wiii! :D Väl värt den psykiska mödan. Övning ger färdighet? Hmm... kanske. Då borde jag öva på att pusha främlingar, och att sätta relevanta titlar till mina bloggar. Hihi...









Att leva som parasit

Lönen är slut som vanligt. Som alltid två veckor innan nästa utbetalning. Jag förstår inte riktigt hur det går till eftersom vi lova oss själva, varenda gång; att denna månaden ska det bli annorlunda. Nu ska vi spara och undvika onödiga inköp. Jamen tjosan. Ny flatscreen med hemmabio är väl inte slöseri? Det är absolut nödvändigt med fet tv. Annars gör ju inte Twilight sig rättvisa... Sen var det ju Ven som kostade pengar. Syrran och svågern fyllde år plus att det var morsdag. Chelsie var precis hos veterinären. Hon börjar bli dyr i drift, våran 45 kilos klump. 800 spänn för att en veterinär ska glo henne i halsen och i öronen. Vaccinet OCH kloklippningen var billigare än 10 minuters veterinärarvode. Helt sjukt. Medicinen gick på nästan 600 spänn. 600!!! För lite örondroppar och antibiotika. Nåväl. Just nu lever vi på föräldrar, svärföräldrar, kärlek och Twilight. Har precis beställt hem den som ljudbok i mobilen. Stefans bror fixade soundtracken till mig häromdagen och jag har tappat räkningen om hur många gånger jag sett filmen. Helt underbart!
Längtar till midsommar. Bolmsö som vanligt. Detta året har de lovat sol. Får väl se hur det blir med den saken. Nu ska jag dricka cider och värma upp inför vinet ikväll. Måste ju leva på det man har i skafferiet, så att säga. Hehe... Bajbaj


Hven

I helgen har jag cyklat, cyklat och cyklat. Kom till Ven igår. Hyrde de gula vrålåken och susade över till campingen. Hyrde stuga och lassade av packningen*. Halsade första cidern och cyklade en sväng. Spelade fucking minigolf. Fick prestationsångest och tappade humöret, trots cidern och vinet i omlopp. Åt lax. Drack vin. Spelade kort. Jag BADADE! *brrr* Stefan fegade ur. Cyklade till baren med syrran som blev igenkänd av bartendern. Vem blir igenkänd av en bartender på Ven? Drack cider i den dystra förlorarstämningen efter sverige - danmark. Cyklade hem till stugan. Drack vin. Sov. Vaknade mitt i natten och mådde illa. Undrar varför? Gick på toa och upptäckte dass-våldnaden. Sov. Vaknade. Cyklade bakis. Cyklade och fikade i två vändor innan vi tog båten tillbaka till den förlorade staden Landskrona. Carina läser tredje boken i Twilight-serien. *avis* För jag har ju inga kvar att läsa... Tomhet. Kom hem och hämtade Chelsie i Hyllinge. En helt okey weekend på ven. Puss haj!


*cidern och vinet

Sigh

Alla dessa vackra  människor. Så sitter jag här som en sunkig kloakråtta och stirrar mig blind. Patetiskt! Jag kanske borde sticka ut och jogga en runda... ett litet steg i rätt riktning, mot de där vackra.

Obsession

Nu har jag sett Twilight fyra gånger och läst alla fyra böckerna. Dessutom har jag spenderat tre dygn framför imdb, google och youtube. Huset ser ut som en soptipp, både jag och hunden har gått upp i vikt, blommorna har vissnat och trädgården är igenvuxen. "Farligt, farligt... men härligt härligt!!!" New Moon kommer i november. Den 20e. Gissa om jag ska tälta utanför SF??? Sedan dröjer det ända till juli 2010 innan Eclipse. Hur ska jag överleva?! *suck* Ska iaf köpa alla böckerna på engleska i New York, och läsa dem igen. Längtan... Nu känner jag mig bara helt sjukligt tom och ensam och har allt men ändå ingenting att göra. Vad ska jag läsa nu??? Vad ska jag göra??? Ingen mer Edward... ingen mer Bella... inget mer Forks... Antar att jag kanske borde vakna upp ur min besatthet och vattna blommorna istället.


RSS 2.0